Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon se rozhodl neriskovat a ztratil pozice

Ocon se rozhodl neriskovat a ztratil pozice

Racing Point: Na renaulty nestačil

Šéf týmu Otmar Szafnauer zhodnotil dosažený výsledek velmi výstižně. Když dojedou obě auta v pořádku do cíle a na bodech, je to pěkné. Ale od závodu očekávali větší bodový příděl.

V kvalifikaci byl Ocon nejlepším jezdcem ze zbytku světa. Do závodu startoval z šesté pozice po boku Vettela, ale během dvou kol byl osmý a na této pozici setrval po většinu závodu. Za celou dobu se nedostal ani o jediné místo kupředu.

Po obtížném prvním kole to dnes byl těžký závod. Při startu jsem ztratil pár pozic, protože auta za mnou hodně riskovala. Rozhodl jsem se je pustit, protože podle mého názoru bylo riziko příliš velké,“ přiznal Esteban Ocon (8. místo, posléze vyloučen). „Potom se ztracené postavení vybojovávalo zpátky těžko, poněvadž vozy, s kterými jsme závodili (renaulty), nám už poodjely. Po zastávce v boxech jsem měl po zbytek závodu za zadkem Kevina (Magnussena). Byl rychlý a nebylo snadné ho za sebou udržet. Jsem rád, že jsme přesto nasbírali slušný počet bodů, ale rozhodně musíme víkend vyhodnotit a zjistit, kde se můžeme ve zbývajících závodech zlepšit.“ 

V prvních zatáčkách se řada jezdců nevešla na trať...

 Pérez nic nezískal ani neztratil. Z desátého místa odstartoval, desátý dojel. Chvílemi se mu zdálo, že ho kolega Ocon brzdí a žádal o pomoc týmovou režii, ale ve skutečnosti svou větší rychlost neprokázal.

"Odstartoval jsem dobře, dokázal jsem se vyhnout nástrahám a vytěžil z chaosu kolem. Snažili jsme se první fázi před přezutím co nejvíc prodloužit, ale možná jsme přezouvali moc brzo. Zastávka nebyla nejlepší a po ní jsem uvázl v tlačenici. Stálo mě to pozici, protože mě předjel Magnussen. Když vyjížděl z boxů, podařilo se mi ho v první zatáčce předstihnout, jenomže na zadní rovince zase trumfl on mě. Zbytek závodu jsem se ho držel, ale i když jsem se mu těsně přiblížil, na předjížděcí manévr mi už nezbyl čas. Myslím, že na renaulty jsme dnes vyzrát nemohli, ale zklamaný jsem tím, že jsem prohrál s Magnussenem,“ bez okolků prohlásil Sergio Pérez (10. místo, posléze posun na 8. místo).