Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltona potrápilo několik problémů

Hamiltona potrápilo několik problémů

Vodní pumpa, poškozená podlaha, nastavení, puchýře…

Od Velké ceny Velké Británie, která se jela 8. července, byl Lewis Hamilton v cíli závodu vždycky první nebo druhý. Sérii přerušila až včerejší Velká cena USA, kde byli v cíli dříve Kimi Räikkönen i Max Verstappen. Co se stalo? Část vysvětlení spočívá v odstranění chyby u Ferrari a část v několika problémech, které britského jezdce postihly. Vše začalo poruchou vodní pumpy, kterou mu musel tým (naštěstí beztrestně) vyměnit v neděli ráno.

"Vidět vůz rozebraný na milion kousků není ideálním začátkem závodního dne. Možná kdybychom neměli takové ráno, výsledek by byl trochu jiný. Ale přihodilo se toho více. Něco ještě budeme muset identifikovat a zjistit, jak velký to mělo vliv. Byly tam nějaké úlomky, něco poškodilo podlahu, takové menší věci… Poškozená podlaha nás možná obrala o desetiny sekundy, ale můžeme předpokládat, že jsme nebyli jediní.

A měli jsme i další problém, ale ještě nevíme, kolik času nás to stálo. To, že něco v našem voze nebylo ideální, nás přimělo ke dvěma výměnám pneumatik, což jsme před závodem neměli v úmyslu. Kdyby všechno fungovalo, degradace pneumatik by nebyla tak velkým problémem," uvedl Hamilton.

Šéf týmu Toto Wolff po závodě poukazoval na puchýře na měkkých pneumatikách, které tým přiměly k další zastávce. Technický ředitel James Allison nepřipravenost týmu na závod vysvětlil deštivým pátečním počasím. K tomu všemu je ještě třeba připočítat opatrnost, s jakou Hamilton přistoupil k boji o Verstappenovo druhé místo, kterou po závodě sám přiznal a které si byl vědom i Verstappen.