Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussenovo auto nechtělo poslouchat

Magnussenovo auto nechtělo poslouchat

Haas: Okruh je jako zakletý

Haas v posledních třech závodech bodově ztratil na Renault a čtvrtá příčka se vzdaluje. Ani kvalifikace v Mexiku nenasvědčuje zlepšení. Ztráta na největší soupeře se prohlubuje.

Úspěšnější byl sice Grosjean, ale na roštu budou stát opačně. Grosjeana totiž čeká penalizace odsunutí o tři místa za zavinění kolize s Leclerkem v minulém závodě. A protože Gasly bude startovat až z chvostu pole, bude nakonec Magnussen stát na 16. pozici a Grosjean na 18. pozici.

Kevin Magnussen (18. místo) samozřejmě s umístěním vůbec není spokojený: „Vyřazení z kvalifikace už v první části je pro nás velké zklamání. Nepovedlo se nám optimálně přizpůsobovat pneumatikám. Pokaždé, když jsme vyrazili na nové sadě, auto se chovalo odlišně. Vždycky jsme se snažili na rozdíly reagovat doladěním vyvážení, jenže když jsme pak vyjeli na dráhu, zjistili jsme, že se vůz chová úplně jinak, než jsme čekali. Bylo to neskutečné. Soupeři se dnes s problémem pneumatik vypořádali lépe než my, a proto se budeme muset v tomhle směru zlepšit.

Romain Grosjean hledal důvody, proč se týmu v Mexiku nedaří 

Romain Grosjean (16. místo) se po kvalifikaci snažil najít důvod, proč se týmu na mexickém okruhu vůbec nedaří: „Vedli jsme si dobře, ale ne dost dobře. Střed závodního pole je strašně vyrovnaný. Na desátého mi scházely dvě desetiny vteřiny. Tři jízdy v první části na hyperměkkých pneumatikách, abychom zvýšili své šance na maximum, prostě nezabraly. Musíme analyzovat, co se dá dělat lépe a proč se nám tady nedaří. Podle všeho nám tenhle okruh z nějakého důvodu nesvědčí. Letos jsme všude dokázali být silní, ale tady to je jako každý rok zakleté. Ale nevzdáváme se.