Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen sváděl vinu jen na pneumatiky

Magnussen sváděl vinu jen na pneumatiky

Haas: Totální propadák

Tým Haas poosmé v této sezoně nebodoval, ale v žádné z předchozích velkých cen neobsadil poslední dvě místa v cíli. Závod tedy není možné hodnotit jinak než jako totální propadák.

Čtvrté místo v Poháru konstruktérů se vzdaluje. Přesněji řečeno, musel by se stát zázrak, aby se ho ještě podařilo získat. A poslední výkony tomu nenasvědčují.

Kevin Magnussen (15. místo) si kupodivu nestěžoval na auto, ale na pneumatiky, které používají všichni stejné. „Dostali jsme se do dobré pozice, potom jsme kolem čtyřicátého kola přezouvali. Jenže na ultraměkké sadě to vůbec nefungovalo. Chci tím říct, že jestli máme pořádně závodit, potřebujeme k tomu pořádné pneumatiky. Ale s těmi dnešními to prostě nebylo možné,“ tvrdil dánský závodník.

Pravda je, že v polovině závodu se pohyboval kolem desátého místa, tedy ve středu pole. Přezul ve 43. kole stejně jako kolega z ultraměkkých na superměkké pneumatiky a od té doby nastal propad pořadím.

Romain Grosjean (16. místo) viděl závod až příliš optimisticky: „Na ultraměkkých pneumatikách jsme nedosáhli toho, co jsme očekávali. Na superměkkých jsme si vedli nejlépe, jak se dalo, po dobu, co to šlo. Ze životnosti pneumatik jsme vydolovali maximum. Potom jsme měli na ultraměkkých problémy, se kterými jsme nepočítali. Hodně odcházely hlavně zadní gumy. Když byl naposledy vyhlášen virtuální zpomalovací vůz, rozhodl jsem se znovu zajet do boxů. Na mém a Kevinově umístění to stejně nic nezměnilo. Bylo to hodně těsné.“ 

Romain Grosjean byl přesvědčený, že z pneumatik vydoloval maximum