Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sirotkina přibrzdil virtuální safety car

Sirotkina přibrzdil virtuální safety car

Williams: Dobrá práce s pneumatikami, ale nic víc

O neutěšeném aktuálním stavu Williamsu nejlépe svědčí fakt, že jeho technický ředitel Paddy Lowe považuje za solidní úspěch dokončení velké ceny oběma vozy. „A v dobrém stavu,“ dodal. Jinak na sebe tým upozornil už jen pokutou 25 000 eur za sražení mechanika během Strollovy zastávky. Incident se naštěstí obešel bez zranění.

Sergej Sirotkin (13. místo) se pokusil najít alespoň nějaké klady: „Způsob, jakým se nám podařilo vyřešit závěrečný úsek, kdy jsem odjel 58 kol na jedné sadě pneumatik, byl úžasný. Po deseti kolech jsem měl mnohem lepší gumy než ostatní a doháněl auta přede mnou. Bojoval jsem s Kevinem (Magnussenem), ale všechno pokazil virtuální safety car. Úplně zničil můj rytmus, protože mně během něj vychladly pneumatiky. Trvalo pak tři kola, než jsem je znovu dostal do správné provozní teploty. Zdolal jsem Kevina a stíhal vozy, které jely přede mnou. Jenže závod byl u konce. Škoda, že jsem nemohl být ve finiši ještě agresivnější.“ 

Sergej Sirotkin se snažil, k bodům se však nepřiblížil 

Lance Stroll (12. místo) se sice umístil lépe, ale z jeho výpovědi to moc poznat není: „Chtěl jsem body. Možná s jednou zastávkou by to vyšlo, to ostatně dokázal Sergej. Bohužel ultraměkké pneumatiky se extrémně rychle opotřebovaly a my jsme museli měnit gumy dvakrát. Na superměkké směsi to už bylo v pořádku.