Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

VC Mexika byla opět obrovským komerčním úspěchem

VC Mexika byla opět obrovským komerčním úspěchem

Na tribuny si našly cestu statisíce fanoušků

Velká cena Mexika šmrncnutá oslavou Dne mrtvých, místní směsí amerického Halloweenu s křesťanskými a indiánskými tradicemi, byla opět jednou velkým komerčním úspěchem. Poté, co návrat F1 do této země v roce 2015 sledovaly plné tribuny, se mnozí pochybovači obávali, že zájem rychle opadne. Píše se rok 2018 a jediný mexický jezdec ve F1 stále jezdí v týmu bez vítězných ambicí. Přesto se v neděli do areálu okruhu vměstnilo více než 135 tisíc diváků. Kombinovaná návštěva za všechny tři dny prý překročila číslo 330 000.

"Okruh bratří Rodríguezů opět připravil skvělou show. Hluk, barvy, masky, všechny druhy aktivit pro členy týmů i fanoušky, hudba světově proslulého diskžokeje Armina van Buurena, tradiční melodie mariachi, to vše byly ingredience této výjimečné sportovní události," rozplýval se po závodě Ross Brawn, jenž dává promotéra závodu za příklad ostatním, méně úspěšným.

"To, co se dělá tady, bychom rádi viděli i všude jinde. Perfektní příklad správného mixu velké sportovní akce s různými formami zábavy. V budoucnu by F1 měla být právě taková, aby se podpořila její popularita. Zábava pro všechny věkové kategorie lidí, jejichž srdce bijí pro nejvyšší úroveň motorsportu, jediné místo, kde nejlepší jezdci světa závodí v technologicky nejpokročilejších vozech."