Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber a Fisichella se obviňují navzájem

Webber a Fisichella se obviňují navzájem

Kolize znamenala konec nadějí pro oba.

Giancarlo Fisichella a Mark Webber se navzájem obviňují z viny na kolizi, která je oba vyřadila z Grand Prix Malajsie. K nehodě došlo ve třicátém druhém kole během souboje o třetí místo.

Fisichella, který vyhrál úvodní podnik letošní sezóny v Austrálii byl po kolizi velmi rozladěný.

"Auto nebylo zrovna nejlepší, přilnavost nebyla dostatečná a trochu jsem se trápil. Třetí místo by však bylo dobré," uvedl Fisichella. "Ztratil jsem deflektor a s ním nemálo přítlaku. Ztrácel jsem několik sekund na kolo.

Mark mne dostihl a předjel. Pak jsem předjel zase já jeho. Byl jsem před ním v okamžiku, kdy jsme vjížděli do zatáčky. Viděl jsem ho na vnějšku, ale neměl šanci mne předjet. Prostě tam nebylo dost místa. Není to moje chyba."

Webber, kterým poté co vystoupil z vozu nazlobeně gestikuloval směrem k Italovi, má na celý incident jiný názor. Australan přišel o potenciální první umístění na stupních vítězů v kariéře.

"Jeho pneumatiky byly pryč," prohlásil Webber. "Předjel jsem ho férově a čistě. On byl na vnitřku, kde je nulová přilnavost, brzdil pozdě a narazil do mne.

Nevím, jak si mohl myslet, že mne dostane na brzdy. Fanouškům se to však líbilo a my si to užijeme příště."

Incident byl ještě během závodu označen jako záležitost k vyšetření. Oba jezdci budou předvoláni před komisaře, kde se budou obhajovat.