Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ericssonova životní kvalifikace

Ericssonova životní kvalifikace

Sauber: Králové středu pole

Jako by z něj najednou všechno spadlo. Ještě nikdy ve své kariéře ve F1 se Ericsson neumístil v kvalifikaci tak vysoko. Až teď, kdy se se šampionátem, patrně definitivně, loučí. Krutý paradox, ale i takový dokáže být motorsport…

Sauberu to ovšem vyšlo celkově na jedničku. Jako jediný ze „zbytku světa“ dostal obě auta do závěrečné fáze a v ní nechal konkurenční Haas a Toro Rosso s přehledem za sebou.

Fantastický den!“, liboval si Marcus Ericsson (7. místo). „Jak pro mě, tak pro stáj. Podařilo se mně, že jsem se v každém sektoru trvale zlepšoval, a to za hodně náročných podmínek. Neudělal jsem žádnou chybu. Auto jelo skvěle a byl z toho parádní výsledek. S Charlesem po boku můžeme zítra dokázat velké věci.

Charles Leclerc (8. místo), jemuž se na rozdíl od parťáka otevírají ve F1 netušené možnosti, také neskrýval spokojenost: „Být na špici středu pole, to je parádní výkon, na který můžeme být pyšní. Hlavně moje poslední kolo ve druhé části bylo moc povedené, ve třetí to naneštěstí bylo o něco horší.