Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

M. Schumacher dává za příklad Toyotu

M. Schumacher dává za příklad Toyotu

Po pěti šesti závodech to může být kritické, teď ne.

Ferrari by si mělo vzít příklad z Toyoty, řekl Michael Schumacher po neúspěšném vystoupení v Grand Prix Malajsie. V ní si Toyota dojela pro první umístění na stupních vítězů. Stejně jako v Austrálii startoval Jarno Trulli s druhého místa, ale díky nešikovnému nastavení se projevily problémy s pneumatikami a nakonec skončil bez bodu.

Na otázku, zda Ferrari dokáže stáhnout ztrátu na Renault, Schumacher odpověděl:

"Inu, když to téměř dokáže Toyota, proč bychom to nemohli zvládnout také," řekl Schumacher, který tento týden bude v Itálii poprvé testovat F2005 před tím, než se Ferrari rozhodne jej nasadit v Bahrajnu. Pokud ale nebude auto připravené, je smířen s myšlenkou startu s F2004M.

"Pokud program testů půjde hladce, můžeme auto nasadit dříve," řekl o F2005, které Ferrari původně plánovalo nasadit v Grand Prix Španělska, pátém závodě sezóny. "Pokud ale nebude auto připraveno, budeme s tím muset žít."

Schumacher ztrácí na vedoucího muže průběžného pořadí 14 bodů.

"Sezóna má 19 závodů a my máme za sebou teprve 2," řekl Schumacher. "Pokud budeme pozadu i po pěti šesti velkých cenách, pak to bude kritické, teď ale ještě ne. Je to pro nás těžká situace, to je pravda, ale ne beznadějná."