Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nasazení F2005 podle Todta všechny problémy nevyřeší

Nasazení F2005 podle Todta všechny problémy nevyřeší

"Jako tým vyhrajeme, a jako tým také prohrajeme."

Ferrari o nasazení F2005 nerozhodne dříve než si jej vyzkouší jak Michael Schumacher tak Rubens Barrichello.Obhájce titulu se snaží F2005 nasadit co nejdříve, protože v úvodních dvou závodech zůstal za soupeři a v průběžném pořadí je čtvrtý za Renaultem, Toyotou a Red Bullem.

"Ještě více to zvýšilo naši motivaci se s tím poprat," řekl Jean Todt. "Samozřejmě by bylo chybou tvrdit, že jsme se současnou situací spokojeni. Nejsme a také nejsme dostatečně rychlí. Musíme prostudovat vše ve všech oblastech, celé auto nefunguje úplně nejlépe.

Chtěl bych jen využít této příležitosti a poukázat na to, jak moc těžké bylo pro Ferrari do teď vyhrávat. Jak těžké bylo podávat stálé výsledky a nyní cítíme, že nejsme dostatečně dobří," řekl Jean Todt, který současně odmítl obvinit svého dodavatele pneumatik Bridgestone.

"Důvodů je několik, efektivita aerodynamiky, nedostatečný přítlak, nedostatečná trakce, až to bude vše dohromady fungovat, je to velký rozdíl."

Nasazení F2005 ale podle Todta všechny problémy nevyřeší.

"Nespoléhám na to, ale uděláme všechno pro to, abychom situaci vylepšili. Máme stejné jezdce, stejné inženýry, mechaniky, stejnou motivaci. Jako tým vyhrajeme, a jako tým také prohrajeme.

Bylo by příliš pohodlné říci Byl to náš nejhorší závod. Takže to jen vezmeme jako referenční bod. Je to úroveň, na které se nyní nacházíme. Jestli jsme trochu usnuli na vavřínech, tak nás to probudilo. A to je dobře."