Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen se už těší na zimní dovolenou

 Verstappen se už těší na zimní dovolenou

V Milton Keynes mezitím běží motor Hondy

V neděli večer bude za námi 21 závodů sezony 2018 a 21letý závodník Max Verstappen se už těší, že bude mít zase pár týdnů volna po tom, co přes dva měsíce cestoval po asijských a amerických zemích.

"Myslím, že po posledních pár náročných závodech se už všichni těší do Abú Zabí. Příjemné počasí a uvolněnější atmosféra způsobí, že se budou všichni usmívat," řekl Verstappen, nemyslící v té chvíli na týmy, které ještě nemají v Poháru konstruktérů všechno dobojováno.

"Jakmile závod skončí, všichni v týmu budou moci začít relaxovat, dopřát si zasloužený odpočinek. Samozřejmě, ještě nás pak čekají testy, ale v pondělí se chci jen tak poflakovat," naplánoval si Nizozemec.

Red Bull ale čeká tvrdá zimní příprava na první rok s motory od Hondy. Vyzkoušel už Verstappen vůz pro sezonu 2019 v simulátoru?

"Ještě ne, ale už jsme tam párkrát testovali nové zavěšení a podobné věci. Děláme všechny druhy simulací. Motor Hondy běží na testovací stolici. Na základně Red Bull Racingu máme testovací stolici, kterou můžeme připojit k simulátoru. Takto testujeme motor a získáváme data. Nejvíce se to dotýká převodovky, přenáší ohromné ​​síly. Chlazení také potřebuje upravit. Rozhodnutí přejít k Hondě jsme udělali poměrně brzy a máme dostatek lidí, kteří vědí, jak to provést správně."