Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumi neočekává od Bahrajnu dramatické zlepšení

Schumi neočekává od Bahrajnu dramatické zlepšení

V Imole by na tom však již melo být Ferrari dobře.

Michael Schumacher den po propadáku stáje z Maranella v Grand Prix Malajsie prohlásil, že Ferrari před návratem do formy, která týmu umožní vyhrávat závody, čeká ještě spousta problémů.

Sedminásobný Mistr světa formule 1 dojel na Sepangu sedmý. Němec bude ve středu v Mugellu testovat nový vůz Ferrari F2005. Michael připouští, že se Ferrari může dostat do vítězné formy až během domácího závodu v Imole.

Navzdory nepříjemné situaci, ve které se Ferrari momentálně nachází, zůstává Schumi optimistou. Formule 1 je podle Michaela nevyzpytatelná – události mohou kdykoliv nabrat prudký obrat. Schumacher věří, že se Ferrari může brzy vrátit na výsluní a znovuzískat ztracenou formu.

"Neříkal jsem minulý rok opakovaně, že se situace může změnit mávnutím klobouku?," prohlašuje Schumacher. "Situace se může změnit opět v náš prospěch.

Dobrou věcí na tom všem je kompetence a síla našeho týmu. Víme, co musíme udělat, abychom se zlepšili. Musíme si to odpracovat a víme rovněž, kde začít. Od Bahrajnu neočekávám dramatické zlepšení. Jsem si však jist, že v Imole na tom již budeme dobře."

Ferrari rozhodne o termínu nasazení nového vozu po výsledcích testování v Mugellu. Schumacher nečeká od prvního testování F2005 žádné zázraky.

"O novém voze mám od našeho testovacího jezdce Lucy Badoera mnoho informací. Těším se, že jej konečně vyzkouším sám," dodává Schumacher. "První jízda je vždy vzrušující."

Na otázku týkající se nadějí na osmý titul Michael odpovídá: "Mnohokrát se mi stalo, že jsem během závodu neměl nejmenší naději vyhrát a najednou jsme v tom dalším bojoval o vítězství. Tým je dostatečně stabilní na to aby věděl, že se musíme dívat na sezónu jako na celek.

Letošní sezóna je delší než kterákoliv jiná. Stát se tedy může cokoliv. Chystáme se na testování nového vozu a poté nás čeká další krok vpřed."