Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon třetím jezdcem Mercedesu

Ocon třetím jezdcem Mercedesu

Se závoděním se musí prozatím rozloučit

Boj o místa na startech velkých cen v sezoně 2019 téměř skončil a Černý Petr zůstal v rukou Estebana Ocona. Mladý Francouz má za sebou dva dobré roky u Force Indie, odkud ho ale vytlačil Lance Stroll, syn nového majitele týmu. Ocon měl namířeno do Renaultu, který ale Red Bullu ukořistil Daniela Ricciarda. Uvolněný Carlos Sainz Oconovi vyfoukl kokpit McLarenu, ze kterého odchází Fernando Alonso. Red Bull tvrdil, že by 22letého jezdce chtěl do Toro Rosso, ale ne, pokud je chráněncem Mercedesu. Oconovi se tak zabouchly i tyto dveře a zůstávala už jenom jedna sedačka u Williamsu, jenž ale v Abú Zabí oznámil návrat Roberta Kubici.

Oconovi tak zůstala cena útěchy, místo testovacího jezdce Mercedesu.

"Máme pro něj jasný plán. Bude v těsném spojení s Mercedesem, bude našim rezervním a třetím jezdcem," oznámil Toto Wolff. "Doufáme, že se na trať dostane během testů. Předsezonních i sezonních, ale ještě to nemáme vyřešeno. Hodně času bude trávit v simulátoru, aby byl dokonale připravený."

Spekuluje se, že Ocon by nemusel být pouze testovacím jezdcem Mercedesu, ale Wolff by mu mohl pomoci získat i stejné místo u Racing Pointu nebo Williamsu, aby se dostal na trať častěji.

A co dál, po roce 2019? Wolff se ho může opět pokusit dostat do některého z menších týmů, což by znamenalo, že příští rok bude přestávkou v jeho kariéře. Druhá možnost je, že to bude příprava na roli závodního jezdce továrního týmu a v roce 2020 nahradí Valtteriho Bottase. To by mu zaručilo minimálně rok po boku Lewise Hamiltona, který má smlouvu do konce roku 2020. Je to dobrá motivace pro Bottase, mít v týmu potenciálního náhradníka?