Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon nebude závodit mimo F1

Ocon nebude závodit mimo F1

Nic by mu to nedalo

Přestože šance Estebana Ocona na udržení se v závodech F1 se pomalu vytrácí, nehodlá závodit nikde jinde. Je tedy dost dobře možné, že tohoto talentovaného francouzského mladíka budeme příští rok vídat pouze v garáži Mercedesu a na trať se dostane pouze během testů.

Má se za to, že Ocona chtěly týmy Schmidt Peterson a Coyne do IndyCar. Mercedes mu mohl dát místo v týmu HWA ve formuli E, jenže jezdec s výborným renomé by po dvou a půl sezoně ve F1 mohl v jiných sériích málo získat a hodně ztratit. Hlavně to renomé.

"Pokud příští rok nebudu závodit, vyberu si setrvání s Mercedesem a soustředím se, abych se tam naučil vše, co se bude dát," prozradil Ocon v Brazílii. "Možná budu tu a tam testovat, pokud to bude možné. Budu s nimi. To je to jediné, co mohu udělat, abych zůstal ve formě. Abych zůstal blízko F1.

Nemyslím si, že bych někde jinde získal cenné zkušenosti, to je už za mnou. Například, když jsem čekal na místo ve F1, závodil jsem v DTM. Tehdy mi to pomáhalo, hodně jsem se naučil. Dnes, se zkušenostmi z F1, by to nefungovalo. Nemám v plánu závodit někde jinde."