Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jeana Todta nemůže nic trápit méně

Jeana Todta nemůže nic trápit méně

Než kritika ze strany týmů - Ferrari svůj postoj nezmění.

Soupeři Ferrari mohou zapomenout na změnu postoje Ferrari vůči omezení testů. Jedinou starostí obhájce titulu nyní je dostat se zpátky na vrchol.

Mediální válka mezi Ferrari a jeho soupeři propukla na téma omezení testů za účelem snížení nákladů, tým z Maranella se dvěma testovacími tratěmi téměř pod okny však nechce o nějakých limitech ani slyšet.

Podle Jeana Todta je navíc směr, který volí Ferrari, efektivnější při snižování nákladů. Pouhé omezení na testovací dny nic neřeší. Podle něj jej už nic nemůže trápit méně než kritika ze strany soupeřů. Podle Todta navíc týmy nemají na takovou kritiku právo poté, co se vzdaly účasti na diskuzi s FIA letos v lednu.

"Je to naprosto zbytečné, tato situace, ale my ji nezpůsobili," řekl Todt. "Je zbytečné nás na to neustále upozorňovat," naráží Francouz na poslední dopis z Malajsie.

"Podle nás je jejich návrh nefér vůč menším týmům, protože ve skutečnosti nic neušetří, nabídli jsme spoustu návrhů, ale týmy na mítink nepřišly. Zbytečně se rozptylují, nadále ve svých mítincích pokračují. My se budeme soustředit na náš skutečný problém, kterým je naše malá konkurenceschopnost. Dostaneme se z toho."

Ferrari testuje současně ve Fioranu a v Mugellu, jedním z bodů dohody je netestovat na dvou okruzích současně.