Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Todt sledoval VC Brazílie se Schumacherem

Todt sledoval VC Brazílie se Schumacherem

Nahněvaly jej reklamy

Jean Todt je jedním z mála lidí, kterým rodina Michaela Schumachera umožňuje navštěvovat ho. Tito lidé přirozeně nezklamou důvěru Schumacherových, s nikým nemluví o jeho zdravotním stavu a nic na tom nezměnilo ani Todtovo vyjádření. Stručné, ale v informačním embargu o to vzácnější. Se Schumacherem se prý díval na letošní Velkou cenu Brazílie. To nejspíš bude pečlivě vybraná formulace. "Sledoval závod se Schumacherem" není totéž, jako by bylo "se Schumacherem sledovali závod". Ať už měl sedminásobný šampion otevřené oči, nebo možná vnímal alespoň zvuk, to už nevíme.

"O těchto věcech vždy mluvím s velkou opatrností, ale je pravda, že jsem Velkou cenu Brazílie sledoval ve Švýcarsku s Michaelem," připustil Todt.

A prezident FIA nebyl vůbec spokojen s televizním přenosem stanice RTL. Kvůli reklamám ze závodu moc neměl a evidentně mu to pokazilo zážitek.

"Bylo to frustrující, po pěti minutách jsem nevěřil vlastním očím. Obyčejně mám při sledování závodu po ruce iPad, takže mi reklamy moc nevadí. Rozumím tomu, že soukromá stanice musí pokrytí závodu z něčeho zaplatit a že je to v souladu se všemi zákony, ale přál jsem si tam mít to malé okénko v rohu obrazovky, abych úplně nepřišel o část závodu. Když sleduji závod, chci vědět, co se na trati děje."