Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lewisi, ve Stevenage přece žádné slumy nejsou!

Lewisi, ve Stevenage přece žádné slumy nejsou!

Šampion si opět nedal pozor na pusu

Kolikrát za posledních pár let už Lewis Hamilton hasil rodící se požár poté, co něco nevhodného řekl, napsal nebo zveřejnil na sociální síti? Ono je to jedno, nic tak hrozného se nestalo, jen pár obyvatel Stevenage zůstalo pořádně uražených po jeho projevu u příležitosti převzetí ocenění Sportovní osobnost roku BBC. Chcete přece jenom vědět více?

"Byl to sen, který jsem měl pro nás, pro naši rodinu, abychom žili jinak. Abychom se dostali ze slumů," řekl Hamilton, jenž si nejspíš vzápětí uvědomil, že takto přehánět na britské půdě a před mikrofonem BBC asi nebyl nejlepší nápad. Pokud jste to dosud nevěděli, Hamilton vyrůstal ve městě Stevenage.

"Tedy… ne ze slumů, ale dostat se… odněkud. A žít jinak. Všichni si dáváme velmi, velmi vysoké cíle, ale dosahujeme jich jako tým," pokračoval úřadující mistr světa a nejúspěšnější Brit ve F1.

Reakce městských funkcionářů na sebe nenechala dlouho čekat.

"Je velkým zklamáním, že se Lewis Hamilton rozhodl využít takovou příležitost k negativním vyjádřením o jeho rodném městě. Žádné místo není bez chyb, ale my budeme lepší a budeme #ProudofStevenage (hrdí na Stevenage)," zareagoval na Twitteru Sharon Taylor.

Hamilton na několik podobných komentářů zareagoval na Instagramu.

"Rád bych poslal zprávu všem ve Velké Británii, ale hlavně všem ve Stevenage, kde jsem vyrůstal, na což jsem hrdý a mám to město rád. Pokud vás pohoršila chyba, kterou jsem udělal na pódiu, prosím, netrapte se tím a pusťte to z hlavy. Nepotřebujete hromadit negativní energii. Jsem hrdý na to, odkud pocházím. A doufám, že víte, že reprezentuji nejlépe, jak umím.

Nikdo není dokonalý, často dělám chyby a před obecenstvem jsem hledal slova, kterými bych popsal dlouhou cestu, kterou jsem prošel. Použil jsem nesprávná slova, ale nemyslel jsem to tak. Ti, kteří mě znají, už vědí, že jsem pozitivní člověk. Ať vás Bůh provází a pěkný zbytek dne."

Takto vypadá Katolická škola Johna Henryho Newmana, kde Hamilton studoval. Prý měl zálibu ve fotbale, kriketu i bojových uměních, ale nejprve si zamiloval autíčko na dálkové ovládání a pak motokáru, kterou dostal na Vánoce.


A takhle vypadají opravdové slumy (žádné motokáry v dohledu):