Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren přiznal část odpovědnosti za Vandoorneův nezdar

McLaren přiznal část odpovědnosti za Vandoorneův nezdar

O Norrise se bude starat lépe

Zak Brown přiznal, že alespoň část odpovědnosti za slabé výkony Stoffela Vandoornea připisuje na účet týmu. Šampion GP2 z roku 2015 neměl s McLarenem nejlepší nováčkovskou sezonu, ale v té letošní zcela propadl. Nejbližší rok ho budou fanoušci vídat pouze při sledování závodů formule E.

"Uvědomujeme si, že Stoffel je extrémně dobrý závodník a že s námi mu to z nějakého důvodu nevyšlo," řekl Brown, když se ohlédl za sezonou 2018. "Přiznáváme si částečnou odpovědnost a rádi bychom pochopili, proč jezdec s takovou minulostí u nás neuspěl. Neradi bychom udělali stejnou chybu dvakrát a opět to vzali za nesprávný konec."

V tom má Brownovi pomoci Gil de Ferran, nový sportovní ředitel, který je bývalým šampiónem americké série CART i majitelem závodního týmu. Do velké korporace má vrátit více závodního ducha.

"Jedním z jeho úkolů v pozici sportovního ředitele je být mou pravou rukou ve všem týkajícím se McLaren Racingu. Když jsem zkoumal, co nám tady chybí, uvědomil jsem si, že na seznamu musejí být další závodníci. Když se podíváte na Gilův životopis, je v první řadě a především závodníkem. A byl i majitelem týmu v IndyCar a ve sportovních vozech. Vyhrával s Rogerem Penskem, takže viděl dobře fungující tým z několika perspektiv, včetně pohledu z kokpitu.

Jedním z jeho hlavních úkolů je stmelit tým dohromady. Včetně jezdců. Proto stráví spoustu času s Landem i s Carlosem a ujistí se, že u nás mají ideální podmínky,“ uvedl Brown.