Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Schumacher je podle Coultharda pod tlakem

Schumacher je podle Coultharda pod tlakem

Je nasazení F2005 promyšleným krokem nebo zoufalstvím?

Sedminásobný Mistr světa formule Michael Schumacher má na svém kontě po dvou závodech pouhé dva body. Podle pilota stáje Red Bull Davida Coultharda se tak Němec začíná dostávat pod tlak.

Skot prohlašuje, že šampióni z Maranella byli v Grand Prix Malajsie konfrontováni s neúprosnou realitou. Michael Schumacher dojel sedmý a jeho stájový kolega Rubens Barrichello odstoupil. Na chování Michaela během setkání jezdců v Sepangu prý byla patrná nervozita.

"Každý víkend pořádáme setkání asociace jezdců (Grand Prix Drivers Association). Obvykle je obsah schůzky důvěrný, ale v Malajsii hlasovali jezdci v poměru devatenáct ku jedné proti Michaelovu manévru na Nicka Heidfelda během Grand Prix Austrálie v Melbourne. Všichni jsme po něm chtěli omluvu. Ve skutečnosti se žádné hlasování nekonalo, ale bylo na programu," uvedl David pro Daily Record.

Máme gentlemanskou dohodu, že v brzdné zóně jezdci nesmí měnit směr. Michael to udělal hned dvakrát. Byla to živá debata, pokud to tak můžeme nazvat. Snažili jsme se Michaela přesvědčit, aby souhlasil s tím že udělal chybu. Bylo zajímavé sledovat, jak dlouho mu to trvalo. Myslím si, že je to jeho nějaký způsob jeho obrany. Situace ve Ferrari je v těchto dnech obtížná. V Bahrajnu by se však mohli opět vrátit."

Náznakem toho, že v táboře italského týmu vládne nervozita, je urychlený debut nového vozu F2005. Nové Ferrari má za sebou pouhých 4900 kilometrů. V předchozích letech přitom nové vozy absolvovaly před svou premiérou více než 6000 kilometrů. Náhradní díly představují další omezení. Schumacher a Barrichello měli pouze jeden den na to, aby se seznámili s novým vozem. O tom, jestli je F2005 v porovnání s vylepšenou loňskou verzí velkým krokem vpřed, se dozvíme během GP Bahrajnu.