Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen již byl evidentně lepší než Ricciardo

 Verstappen již byl evidentně lepší než Ricciardo

Hlavní hvězda zůstala v týmu, těší se Marko

Christian Horner dal před i po oznámení přestupu Daniela Ricciarda do Renaultu vícekrát jasně najevo, že si ho chtěl nechat v týmu. Helmutu Markovi, šéfujícímu všem aktivitám Red Bullu v motorsportu, se ale po Ricciardovi nebude stýskat tak jako Hornerovi. Podle jeho názoru je už Max Verstappen jednoznačně lepším jezdcem.

"Je to něco, co se dá vidět v (telemetrických) datech," řekl Marko Autosportu. "V kvalifikaci je rozdíl (mezi Verstappenem a Ricciardem) větší, ale i v závodě je o něco rychlejší. Zvláštní na tom je, že Maxovi to někdy klouže více, ale přesto udrží pneumatiky při životě. Je to něco, co se u něj vyvinulo. Když k nám přišel, ještě tomu tak nebylo.

V druhém roce (2017) Ricciardo trochu zaostával, ale uvědomil si to a intenzivně na tom pracoval se svým fyzioterapeutem i jinými způsoby, takže se mu opět přiblížil. Jenže ve druhé polovině roku 2018 mu Verstappen evidentně ujel."

Nespornou Verstappenovou výhodou je věk. Pomalu dozrává. Sice přímo ve F1, kvůli čemuž už má za sebou nejednu nehodu před miliony diváků, ale Red Bull může brzy začít sbírat nejsladší plody jeho práce.

"Základní problém byl v nedostatku kontroly a v netrpělivosti. Nejdůležitější ale je, že Verstappen je dost rychlý. Nemusí stále dokazovat, že je nejrychlejší. Nepotřebuje to. Už má pověst někoho, s kým si v boji kolo na kolo není radno zahrávat." potvrdil Marko.