Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jaguar se chystá propustit tisíce lidí

Jaguar se chystá propustit tisíce lidí

Programu ve formuli E se to ale nedotkne

Přišla bída na Jaguar. Automobilka propouští 4500 zaměstnanců, zejména ve Velké Británii. Cílem je dosáhnout nutné konsolidace a připravit se na možná méně příznivou budoucnost.

Redukční dieta se ovšem v žádném případě nedotkne angažování značky ve formuli E. Alespoň tak to pustil do světa šéf jejího továrního týmu James Barclay: „Automobilovou branži čekají chaotické časy. Působí na ni řada geopolitických faktorů, k nimž patří zpomalení hospodářského růstu v Číně a propad odbytu vozů se vznětovými motory.“ Kromě toho je zde aktuální strašidlo jménem Brexit.

James Barclay se o svůj džob nemusí obávat

Proto je třeba šetřit. S jedinou výjimkou, kterou představuje elektromobilita. Její vývoj bude naopak posílen. „V závodě ve Wolverhamptonu se brzy počnou montovat elektromotory a v Birminghamu plánujeme spuštění produkce baterií,“ prozradil Barclay.

Na této vlně se sveze také formule E jako nezbytná marketingová platforma. „Otevírá se nám vzrušující perspektiva, ovšem současně je třeba myslet na ziskovost. Náš program ve formuli E je nesmírně důležitý nejen z technického hlediska, ale také jako významný komunikační kanál,“ dodal lídr britské stáje.