Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Racing Point se hodlá spojit s africkými sázkaři

Racing Point se hodlá spojit s africkými sázkaři

Titulárním sponzorem má být keňská společnost

Racing Point 13. února představí v kanadském Torontu vůz pro nadcházející ročník MS F1. Při této příležitosti má být ovšem oznámen i nový hlavní sponzor. Podle zdrojů webu RaceFans by se mělo jednat o keňského poskytovatele on-line sázek SportPesa.

Smlouva je údajně dvouletá s opcí na další rok. Konsorcium vedené Lawrencem Strollem bude inkasovat v první sezoně osm milionů dolarů. Za to poskytne partnerovi prémiové reklamní plochy na vozech a jeho název se objeví i ve jménu stáje. V dalších dvou sezonách zaplatí SportPesa vždy dva miliony dolarů. Pokud je to pravda, jde oboustranně o dobrý obchod.

Přestane být Sergio Pérez pink?

SportPesa, navzdory svému poněkud „divokému“ původu, patří ve své branži k respektovaným hráčům. Má velmi silné postavení v Africe a úspěšně proniká i do Evropy. Úzce spolupracuje především s kluby anglické Premier League, kupříkladu s Arsenalem.

Snaha webu získat oficiální potvrzení ovšem vyzněla naprázdno. Také není známo, co bude s dosavadním největším mecenášem BWT. Rakouská společnost na zaslané dotazy nereagovala.