Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso by se mohl vrátit v roce 2020

Alonso by se mohl vrátit v roce 2020

Neřekl sbohem, pouze na shledanou

Fernando Alonso, spolu se třemi kolegy, před týdnem zvítězil v prestižním závodě v Daytoně a to je přesně to, co tento rok chtěl dělat. Vyhrávat nejprestižnější závody mimo F1. Vzhledem k jeho věku (37 let) se již moc nepočítá s tím, že by se do F1 ještě někdy vrátil. To ale může být chyba. Pokud se naskytne příležitost, dvojnásobný mistr světa se vrátí pro třetí titul. Na rok 2020 ještě žádné plány nemá.

"Každému jsem řekl pouze na shledanou, ne sbohem. Teď přede mnou stojí jiné výzvy a budu mít k dispozici nástroje, které mi umožní zdolat je. To jsem ve F1 neměl. Ale na rok 2020 ještě nic nemám a vyhrát třetí titul by bylo samozřejmě fantastické," připustil.

V roce 2019 bude F1 po dlouhých letech sledovat pouze jako divák. Obzvláště si přitom bude všímat dvou jezdců.

"Budu sledovat Roberta Kubicu," řekl Alonso v rozhovoru pro Corriere della Sera. "Je to neuvěřitelný příběh a ještě před pár měsíci se zdálo, že Robert přišel o poslední šanci. Nemá co ztratit a já chci vidět každý jeho krok.

Kromě toho se těším na Leclerka ve Ferrari. Je mladý, inteligentní a talentovaný. Měl by využít talent a svůj charakter a naučit se získávat body, aby tak pomohl týmu. A přitom myslet na to, že šampionát se vyhrává mezi červencem a zářím."

A co si myslí o nejnovější velké personální změně ve Ferrari?

"Podle mě udělali správnou věc. Mattia ukázal, že je dobrým vůdcem, když vedl technickou část týmu. Udělá vše proto, aby bylo Ferrari ještě silnější," prohlásil Alonso.