Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williamsová ulovila sponzora na omáčku

Williamsová ulovila sponzora na omáčku

Domluvili se během necelé hodiny

Nevěřili byste, na co Claire Williamsová „utáhla“ nového titulárního sponzora Williamsu! Jde o hodně pikantní záležitost.

Tušíme, co vás teď napadlo, ale tak to není. Jonathanu Kendrickovi, předsedovi představenstva britského výrobce mobilů ROKiT, věnovala láhev dochucovací omáčky k masu, u nás známé jako worcesterská. Ne ledajakou – šlo o vybranou značku a navíc na ní byly podpisy obou pilotů Roberta Kubici a Georgea Russella.

Hned byla ruka v rukávě,“ pochvalovala si zastupující šéfka stáje. „Věděla jsem, že Jonathan zbožňuje sendvič se špekem a tímhle zázrakem.“ Pravda je samozřejmě někde jinde.

 

U vozu pózují (zleva) Jonathan Kendrick, Robert Kubica, George Russell a Claire Williamsová

 

Kendrick především není ve světě F1 žádným zelenáčem. Před čtyřiceti lety byl dokonce, jako inženýr zodpovědný za pneumatiky, součástí týmu, který tehdy sir Frank vedl k prvním úspěchům.

Kolem ROKiTu kroužilo vícero zájemců o jeho peníze. Rozhodly jen nostalgické vzpomínky? „Jo, obrátili se na mě tři, čtyři vyjednávači, jakmile vešlo ve známost, že chceme vstoupit do tohoto byznysu,“ přiznal Kendrick. „Proč jsme si vybrali Williams? Je do kořene britský, já jsem Brit a moje firma je britská. A dalším důvodem byla tato lady. Claire a já jsme absolvovali nádherné setkání. Její vize, nadšení, motivace a strategie na mě udělaly velký dojem. Za tři čtvrtě hodiny jsme byli v podstatě domluvení.

Se změnou tradičních barev se podle dcery smířil i otec zakladatel: „Byla jsem dost nervózní, když jsem mu ukazovala návrhy. Je v tomto ohledu hodně konzervativní. Rychle ale pochopil, proč jsme k tomuto kroku přistoupili.