Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Budoucnost závodu v Hong Kongu je ohrožena

Budoucnost závodu v Hong Kongu je ohrožena

Agag: Klidně se přesuneme jinam

Příští týden pokračuje šampionát formule E závodem v Hong Kongu. Může však jít o poslední souboj elektrických monopostů v této metropoli jihovýchodní Asie.

Podle dobře informovaných zdrojů se totiž v návrhu kalendáře pro příští ročník už nepočítá. Oficiálním důvodem jsou stavební práce na části trati, vedoucí po nábřeží. Hlavní příčinou je však zřejmě požadavek FIA na prodloužení okruhu v souvislosti s příchodem nových týmů a tím i zvýšením počtu vozů.

Jenže to by si vynutilo zábor dalších komunikací. Městská správa se na tento návrh dívá s nemalými rozpaky. 

Další dopravní omezení už nechce městská správa povolit

Rádi bychom tady zůstali,“ tvrdí promotér seriálu Alejandro Agag. „Po letošní e-prix si sedneme s představiteli zdejších úřadů. Dokud jednání neskončí, nebudeme schopni potvrdit, zda v Hong Kongu budeme pokračovat. Nicméně je to naše velké přání. Současně ovšem registrujeme zájem mnoha jiných destinací po celém světě o pořadatelství, s řadou z nich jsme delší dobu v kontaktu. Takže, nehodláme Hong Kong opouštět, jsme velmi vstřícní, ale potřebujeme mít co nejdříve jistotu.“

Osmačtyřicetiletý někdejší špičkový politik to nemohl vyjádřit pregnantněji. Nátlakových prostředků má po ruce hned několik. Už čtrnáct dní po Hong Kongu se uskuteční premiérové klání v Sanyi na čínském ostrově Chaj-nan a někteří zainteresovaní reptají, že dva závody v Říši středu je moc.

Vážným uchazečem, disponujícím navíc i potřebnými „razítky“ a patřičným finančním krytím, se jeví být také jihokorejský Soul.