Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Honda přesunula Jamamota do F1

Honda přesunula Jamamota do F1

Do nové sezony s posíleným managementem

Honda posílila management svého projektu ve F1. Současný sportovní ředitel Masaši Jamamoto se 1. dubna vzdá této funkce a stane se z něj výkonný ředitel ve F1.

Formule 1 jako jednoznačně největší a nejdůležitější z projektů Hondy v motoristickém sportu byla pro Jamamota i dosud prioritou, ale zároveň dohlížel na aktivity automobilky v mnoha dalších šampionátech.

Ve F1 se poté, co moc neuspěli Jasuhisa Araj ani Jusuke Hasegawa, pozice lídra rozdělila mezi dva lidi. Tojoharu Tanabe byl z projektu v IndyCar povolán do role technického ředitele a zkušený Jasuaki Asaka se stal provozním ředitelem. Oba pak už patřili přímo pod Jamamota, který například dojednal partnerství se společností Red Bull a jejími týmy. Nyní bude F1 věnovat všechen svůj pracovní čas, přičemž novým sportovním ředitelem bude jmenován Hiroši Šimicu, jenž dosud šéfoval velkým regionálním pobočkám na Filipínách a v Mexiku a byl ředitelem pro obchod a marketing.

V tiskové zprávě Hondy se píše, že tato personální změna pouze podtrhuje to, "jak důležitý je tento projekt pro Hondu, zejména teď, když bude poprvé od svého návratu do F1 podporovat dva týmy".

Očekávání nejsou malá. Helmut Marko, poradce Red Bullu pro motorsport, se nedávno nechal slyšet, že od sezony 2019 očekává minimálně pět vítězství, což by znamenalo vyhrát téměř každou čtvrtou velkou cenu.