Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jamamoto možná u Red Bullu zůstane

Jamamoto možná u Red Bullu zůstane

Honda má zájem, aby v šampionátu působil trvale

Ač se to zdálo nepravděpodobné, dostane Naoki Jamamato zřejmě další šanci ve službách rudých býků. Letos se svezl v monopostu Toro Rosso v pátečním tréninku na domácí Velkou cenu Japonska.

Nedůvěra pramenila ani ne tak z jeho výkonnosti, vždyť je vítězem seriálů Super Formula a Super GT, ale z na F1 přece jen neperspektivního věku 31 let. Zřejmě to ale nebude na překážku.

Můžeme potvrdit, že o něm jednáme s Red Bullem a Helmutem Markem,“ uvedl šéf Hondy ve F1 Masaši Jamamoto (který s jezdcem není v příbuzenském vztahu). „Obdrželi jsme slušnou nabídku, ale nezáleží jen na nás nebo týmu, musí se k tomu vyjádřit také Naoki. Má závazky i v jiných šampionátech.“ Nepůjde pochopitelně o sedačku závodního pilota, ale Jamamotovy zkušenosti mohou být přínosem. 

Naoki Jamamoto se možná bude v zázemí F1 objevovovat častěji

Pokud vše klapne, měla by Honda po více než deseti letech zase svého smluvního borce ve formuli 1. Naposledy jím byl Takuma Sató v roce 2008, kdy působil ve stáji Super Aguri. Od té doby automobilka v GP2 a F2 vyzkoušela řada kandidátů, nikdo z nich ale díru do světa neudělal. Nyní vkládá velké naděje v devatenáctiletého Jukiho Cunodu, jenž se při své evropské formulové premiéře dostal mezi nejlepších deset ve F3.