Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norrisovým cílem byl pouze postup do Q2

Norrisovým cílem byl pouze postup do Q2

Účast ve finále byla odměnou pro celý tým

Jeden z vozů McLarenu se v kvalifikaci na první závod sezony probojoval až do finálové části a obsadil osmé místo. To je nejlepší kvalifikační výsledek tohoto týmu v Austrálii od roku 2014, kdy ještě používal motor Mercedes. Ve zmíněném voze neseděl Carlos Sainz, ale nováček Lando Norris. Před otevřením boxové uličky přitom od něj jeho šéf chtěl pouze, aby si první kvalifikaci ve F1 užil, zatímco on doufal v postup do Q2.

"V jistém smyslu jsem se bavil, jenže jsem byl nervózní, takže to zas taková zábava nebyla. Bavit jsem se začal, až když jsem měl za sebou první kompletní kolo, se kterým jsem byl spokojený. A teď mám radost za celý tým," řekl mladý Brit v rozhovoru pro Sky Sports.

"To mě těší nejvíce. Celý tým tvrdě pracoval a v kvalifikaci to bylo vidět. Tu jsem si užil, spadl mi kámen ze srdce. Ve Q1 jsem vyjel třikrát a použil tři sady měkkých pneumatik. Naším cílem bylo pouze postoupit do Q2 a zvládli jsme to pěkně. Pak jsem ve Q2 zajel kolo, kterým jsem se dostal do Q3.

Teď jsem šťastný, ale většinu práce bude třeba udělat zítra. Díky tomuto víme, že můžeme být rychlí a že jsme na tom lépe než loni."

Zmíněný Carlos Sainz doplatil na to, že před ním Robert Kubica v Q1 dostal defekt a vyletěl mimo trať.