Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris všechny zklamal

Norris všechny zklamal

Tíhu nuly vzal na vlastní bedra

Pouze dva týmy opouštějí Austrálii s nulou na bodovém kontě. Od Williamsu se to očekávalo, od McLarenu už méně. Carlos Sainz závod nedojel, pravděpodobně kvůli poruše MGU-K Renaultu, Lando Norris byl v cíli až dvanáctý. Za vinu to dává sobě, hlavně tomu, na jak dlouhou dobu po výměně pneumatik uvízl za Antoniem Giovinazzim.

"Přišlo to příliš pozdě," řekl Angličan. "Očividně mě to stálo pozice vůči Kvjatovi a Strollovi, což mě zase odsunulo z bodovaných míst. Jsem z toho trochu rozčarovaný, protože potenciál byl větší než výsledek, vůz měl na místo v první desítce. V podstatě jsem všechny zklamal.

Hodlám udělat vše pro to, aby se to neopakovalo. Dnes jsme mohli mít body, i díky odstoupení Ricciarda a Grosjeana, dvou silných soupeřů, z nichž byl jeden přede mnou."

Novináři se ho přesto zeptali, zda je na sebe po prvním závodě hrdý.

"Na sebe tedy moc ne, ale na tým ano. Dnes jsem měl velmi dobrý vůz. Ne perfektní, ale celkově měl rychlost na top 10, jenže jsem udělal pár chyb. Nejsem tak šťastný, jako jsem byl včera. Jsem pouze rád, že mám za sebou první závod. Byl jsem z toho trochu nervózní, ale po dojetí do cíle mohu být mírně spokojený," konstatoval Norris.

Pro lidi z McLarenu je asi příjemnou změnou, že jezdec po slabém výsledku nemluví o jednom z nejlepších výkonů v kariéře v jednom z nejhorších vozů v jeho kariéře. Nevzal si toho ale 19letý jezdec na svá bedra příliš?