Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Enge: "Zlepšujeme se víc, než to vypadá"

Enge: "Zlepšujeme se víc, než to vypadá"

Panther Racing poprvé na městském okruhu

Včerejší den byl pro celý tým prvním dnem stráveným na městském okruhu. Až do včerejška byl od svého založení tým Panther Racing vždy zvyklý závodit jen na oválech. Ale pro profesionály je to zkrátka závod jako každý jiný. A jako na každý jiný závod tým přijíždí proto, aby vyhrál.
 
Pro Tomáše a Tomase je to však vlastně návrat k jejich závodnickým kořenům. Oba prošli ve svých začátcích šampionáty na evropských okruzích a oba doufají, že jim tam získané zkušenosti pomohou dostat se v neděli až ke stupňům vítězů.
 
Tomáš Enge byl tentokrát tím rychlejším a zajel svůj nejrychlejší čas s hodnotou1:04.1141. Absolvoval celkem 38 okruhů a celkově mu patří deváté místo. Scheckter si musel pro své okruhové znalosti sáhnout hlouběji do svých vzpomínek, protože poslední čtyři roky strávil takřka výhradně na oválech IRL. Nakonec skončil čtrnáctý s časem 1:04.6114 poté co odkroužil v Petersburgu celkem 42 kol.
 
Tomáš Enge: "Dnešní den byl pro nás velmi dobrý a děláme neustále pokroky v nastavení vozu. Od mého posledního závodu na městském okruhu už uplynula nějaká doba, přinejmenším rok a jízdu tady na okruhu v St. Petersburgu si skutečně užívám. Je to skvělá zábava. Zlepšujeme se každým dnem a hodinou a i když to tak možná nevypadá, děláme v nastavení vozu velké pokroky. Dnes jsme se soustředili hlavně na nastavení vozu pro nedělní závod a tak přímé porovnání časů s ostatními může být zavádějící. Zítra se chceme pokusit o co nejlepší kvalifikační čas a v neděli samozřejmě dokončit závod co nejlépe."
 
Tomas Scheckter: " Je skvělé se zase vrátit na okruh a občas zatáčet doprava. Byla to dnes radost ale můj úsměv pod helmou bohužel nikdo neviděl. Pracovali jsme tvrdě na vyladění vozu a motoru a slibuji, že od nás a od Chevroletu tady ještě uvidíte lepší výsledky než dnes. Těším se na zítřek, bude to dobré."