Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Brawna nejvíce váznou jednání s Barcelonou

Podle Brawna nejvíce váznou jednání s Barcelonou

Do pátečního programu se zatím sahat nebude

Silverstone, Monza, Hockenheimring, Mexico City, Barcelona. To jsou bolavá místa kalendáře MS F1, okruhy, jimž dobíhají licenční kontrakty a nové jsou zatím v nedohlednu.

Ross Brawn z pozice ředitele pro sportovní záležitosti F1 určitě ví, jak situace v jednotlivých případech vypadá, je však vázán mlčenlivostí. Nicméně alespoň něco prozradil: „Nejhůř to aktuálně vypadá s Barcelonou!“ Na doplňující dotaz, do jaké míry v tom hraje roli momentální neutěšená politická situace v Katalánsku, už nereagoval.

Místo toho zvolil obecnější pohled: „Uvědomte si, kolik smluv jsme v nedávné době prodloužili. Navíc jsme uzavřeli novou pro Velkou cenu Vietnamu. Je nám jasné, že existuje skupina závodů, které jsou pro šampionát enormně důležité. Mají obrovskou tradici a nehodláme se jich bez boje vzdát. Ale podmínky pro promotéra se neustále mění a druhá strana to ne vždy hodlá vzít na vědomí. Myslím si přesto, že najdeme řešení, pokud budeme všichni táhnout za jeden provaz.

Podle Brawna je nejkomplikovanější vyjednávání nové smlouvy s pořadatelem VC Španělska

Brawn se vyjádřil rovněž k případným změnám formátu víkendu velké ceny. Tady z původně plánované totální přestavby mnoho nezůstalo.

Je pár věcí, které hodláme zavést. Hlavně nám jde o to, aby týmy mohly efektivněji využívat svoje zdroje. Není nezbytné, aby na místo konání přijížděly už v úterý. Existuje možnost, jak zkrátit dobu jejich pobytu, aniž by došlo k omezení aktivit na trati,“ uvedl, aniž by navrhl nějaké konkrétní opatření. Nicméně z toho vyplývá, že idea odbourat úvodní páteční trénink byla nejspíše uložena k ledu.