Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Panther Enge řádil ve městě

Panther Enge řádil ve městě

Tomáš Enge: "V rozstřelu už jsem neměl dostatečný grip"

Tomáš Enge se se svou RockStar/Chevrolet/Dallarou stal jediným nováčkem série, který se ve St. Petersburgu dokázal dostat do závěrečného kvalifikačního rozstřelu šesti nejrychlejších a do závodu odstartuje ze třetí řady. Panther Racing se také stal jediným týmem, jehož jezdec se dokázal při rozstřelu vklínit mezi piloty stájí AGR a Penske.
 
Tomas Scheckter se do nejrychlejší šestky nevešel jen o chloupek a do závodu odstartuje z osmé pozice.
 
Svůj nejrychlejší čas 1:03.2650 zajel Tomáš Enge v základní části kvalifikace, kdy měl každý k dispozici jediné kvalifikační kolo. Dostal se tak do prominentní společnosti Tony Kanaana, Briana Herty, Helio Castronevese, Sama Hornishe a Daria Franchittiho, kteří si to rozdali v závěrečném rozstřelu o prvních šest míst na roštu. Enge už bohužel nedokázal zlepšit svůj čas a skončil pátý, protože jeho vůz neměl dostatečný grip.
 
Tomáš Enge: "Byli jsme schopni zajet náš nejrychlejší čas tehdy, když to bylo skutečně důležité. Na voze jsme před rozstřelem nedělali už žádné změny, ale na trati jsem zjistil, že auto nedrží na trati tak dobře jako při první části kvalifikace. Zítra to bude bezpochyby dobrý závod, a pokud budeme tvrdě pracovat, mohli bychom se dostat až na stupně vítězů. Pracovali jsme na nastavení vozu celý víkend a dokonce ještě dnes ráno jsem nebyl spokojen, nedokázal jsem zajet solidní kolo. Ale odpoledne už to bylo něco jiného. Členové mého týmu RockStar/Chevy se ke mně chovají skvěle. Jsme na startu v přední části pole, tam kde jsme chtěli být a zítra to bude určitě strhující závod."
 
Tomas Scheckter: "Při kvalifikaci jsem na trati nechal nějaké desetiny vteřiny poté, co jsem na začátku okruhu udělal několik chyb. A pak už zbytek kola nestál za nic, ty chyby a ztrátu jsem nedokázal z hlavy vyhnat. Ale nemám strach, máme skvěle nastavené vozy a určitě budeme v závodě velmi silní."