Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Telefonoval si Wolff s Verstappeny?

Telefonoval si Wolff s Verstappeny?

Podle otce Jose jde o nesmysl

Formule 1 se zaobírá další pseudoaférkou. Na počátku stálo tvrzení Helmuta Marka, že v průběhu loňského roku vyvíjel Toto Wolff mocný tlak na Maxe Verstappena a jeho otce Jose. Cílem bylo, jak jinak, získat „Mad Maxe“ do služeb trojcípé hvězdy.

Toto jim neustále volal. Po celé měsíce,“ uvedl Marko, jehož vyjádření ovšem nelze vždy považovat za bernou minci, v rozhovoru pro Auto Bild motorsport.

Druhá strana vše samozřejmě rezolutně popírá. Jos Verstappen v novinách De Telegraaf jasně deklaroval, že jde o smyšlenku: „Je to nesmysl. Toto vůbec nebyl s Maxem v kontaktu. Myslím si, že nezná ani jeho číslo.

Otec a syn Verstappenovi prý s Wolffem vůbec nevyjednávali

Vzápětí sice přiznal, že sám se šéfem Mercedesu sem tam „utrousí slovíčko“, ale pouze v rámci společenské konvence. „Jsme v Red Bullu velmi spokojeni, i co se týče přístupu Hondy. Pracujeme na tom, aby se společný sen stal skutečností,“ neopomněl zdůraznit.

Tím je zisk titulu mistra světa. Pokud by to Max stihl do konce roku 2020, stal by se nejmladším šampionem v historii F1.

Ve stejný okamžik vyprší i dosavadní Verstappenův kontrakt s Red Bullem. Obsahuje prý sice klauzuli, umožňující za blíže nespecifikovaných podmínek jeho předčasné rozvázání, ale podle Marka tyto okolnosti nehrozí.

Wolff si tak bude muset počkat. Pokud ovšem o svérázného Nizozemce má skutečně zájem.