Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Racing Point ještě nepřilnul k Mercedesu

Racing Point ještě nepřilnul k Mercedesu

Čeká se na nová pravidla hry

Obchodní model týmu Racing Point navázaný na Mercedes je často dáván do jedné roviny s aliancemi Red Bull/Toro Rosso a Ferrari/Haas + Alfa Romeo. O to víc, že ​​tým ve vlastnictví miliardáře Lawrencea Strolla začne během roku pracovat ve aerodynamickém tunelu Mercedesu.

Podle šéfa Mercedesu Tota Wolffa ale zatím není správné skloňovat slova jako aliance nebo B-tým.

"Nenabíháme na model Haas/Ferrari. Haas byl nový tým, který potřeboval někde začít. Tito lidé (Racing Point, bývalá Force India) jsou zde již dlouho," vysvětloval. "Náš model je zcela jiný. Andy (Green, technický ředitel Racing Pointu) s jeho lidmi mají představu o svém voze a chtějí ji proměnit v realitu."

Green mezitím prozrazuje, že s nápadem podělit se o tunel v Brackley přišel Mercedes.

"Během roku se přestěhujeme do tunelu v Brackley, ale pouze z důvodu efektivity," prozradil technický ředitel Racing Pointu. "Do Brackley to prostě máme neporovnatelně blíže než do Kolína nad Rýnem. Dostali jsme nabídku a pro nás to byla jasná volba."

Ani jeden z nich ale nevylučuje další sbližování a užší spolupráci s úkoly jasně rozdělenými mezi A a B-tým. Rozhodnou nová pravidla připravovaná pro rok 2021. Než bude vše černé na bílém, Strollovi zřejmě dává smysl nechat si otevřeny obě možnosti.

"Začnou využívat část naší infrastruktury. Později uvidíme, kam nás zavedou pravidla pro rok 2021. Až budou vytesána do skály, budeme moci lépe rozhodnout, ve kterých oblastech spolupracovat, kde nám to pravidla umožní," řekl Wolff.

"Myslíme na rok 2021. Chceme tým vystavět podle těchto pravidel, abychom dosáhli maximální efektivnosti. Když bude všechno jasné, budeme mít lepší představu o tom, jak by měl tým fungovat," vysvětlil Green.