Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Racing Point prý měl model vozu Mercedes

Racing Point prý měl model vozu Mercedes

Tvrdí to bývalý šéf týmu

Colin Kolles byl šéfem týmu ze Silverstone v letech 2005 až 2009, kdy ještě nesl jména Jordan, Midland, Spyker a Force India. Teď už tedy přes 10 let není součástí týmu, ale tvrdí, že má zajímavé zákulisní informace.

"Z fotografií se vůz okopírovat nedá," prohlásil bývalý šéf týmu. "Toto není jen o brzdových šachtách, toto je o celém konceptu vozu. Nebyl okopírován pouze z fotografií. Nemají pouze (některé) díly, dostali také data. Bylo mi řečeno, že dostali šedesátiprocentní model pro aerodynamický tunel a předváděcí vůz jako vzory. Naskenovali jednotlivé díly a potom jim už stačilo pouze konvertovat to na data pro CAD. Jinak to ani udělat nelze.

Kdybych byl v čele Mercedes Group, určitě bych si položil otázku, proč tráví šéf týmu Mercedes dovolenou na jachtě Lawrencea Strolla nebo v Gstaadu. A stalo se hodně jiných věcí, které podle mě nejsou v pořádku. Jsou si velmi, velmi blízcí. To je sice pouze můj osobní názor, ale nejsem jediný s tímto názorem."

Je vhodné zmínit, že Colin Kolles a Toto Wolff měli v minulosti jisté neshody.

Wolff se mezitím vyjádřil k nařčení ze strany šéfa Red Bull Racingu, že pokud je Racing Point vinen, že nedovoleně přijal data jiného týmu, tak Mercedes musí být vinen, že mu je poskytl.

"V první řadě musím říct, že pokud by byl náš vůz kopírovaný z něčeho jiného než z fotografií, museli bychom o tom vědět," ohradil se Wolff. "Takže z mého úhlu pohledu je to nesmysl. A pokud někdo obviní naši značku, budu ji bránit."

Kollesova motivace je zřejmá. Otázkou je pouze, zda mluví pravdu. Foto: HRT

zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Racing Point