Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Leclerc trvá na tom, že si počínal jako blbec

Leclerc trvá na tom, že si počínal jako blbec

Pilot Ferrari vzal veškerou vinu na sebe

Sláva vítězům, ale stejně se bude po kvalifikaci v Baku nejvíce mluvit o tomto okamžiku. Žhavý kandidát na pole position Charles Leclerc narval v její prostřední fázi svoje ferrari do bariéry v osmé zatáčce. Napodobil tak Roberta Kubicu, který havaroval na stejném místě o chvíli dříve.

Já jsem vůl, jsem vůl! Všechno je v háji,“ okomentoval Leclerc bezprostředně po kolizi svoje počínání sebekriticky. Po příchodu do boxů ho musel jeho závodní inženýr utěšovat.

 

 

Charles Leclerc se stal smutným hrdinou dnešní kvalifikace

 

Potom smutný mladý muž poslal prostřednictvím twitteru vzkaz svým fanouškům: „Nemá cenu se vymlouvat. Byl jsem nemožný. Zítra to zkusím napravit. Je mně líto všech, kteří mě drželi palce, a ještě více týmu, který si toho ode mě zasloužil mnohem více.

Do třetice si posypal hlavu popelem během televizního rozhovoru. „Je tristní rekapitulovat dnešní dění, ale zasloužil jsem si to. Jak jsem už řekl do rádia, byl jsem blbý. Teď jsem se již trochu uklidnil, ale na tom vyjádření trvám. Po trénincích a první části kvalifikace se zdálo, že bych mohl být nejrychlejší. Jenže jsem to zvoral,“ povzdechl si.

A přesná příčina selhání? „Brzdil jsem tak, jako bych měl měkké pneumatiky. Ve skutečnosti to byly střední. Proto se mně zablokovala kola. Ovšem aby nedošlo k mýlce. Problém nebyl v gumách, ale ve mně,“ konstatoval zarmoucený Monačan.