Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc zůstal extrémně zklamaný

Leclerc zůstal extrémně zklamaný

Ferrari mělo dvě rozdílné poruchy.

Double jezdců Red Bullu a dvojité odstoupení jezdců Ferrari. Takový je výsledek VC Ázerbájdžánu 2022. Pro tifosi vypadal začátek sezony velmi slibně, jenže teď už Red Bull tahá šňůru pěti vítězství v řadě, Ferrari ztrácí v Poháru konstruktérů rovných 80 bodů, Charles Leclerc se v šampionátu jezdců propadl nejen za Maxe Verstappena, ale už i za Sergia Péreze a Carlosu Sainzovi se včera vzdálil dokonce i George Russell. V předminulém závodě Ferrari selhalo po strategické stránce, včera jeho vozy přišli o výkon.

Byli jsme rychlí a na začátku roku se neukázaly ani žádné problémy se spolehlivostí. Teď jsme měli několik selhání techniky, přestože jsme se jí od začátku roku nedotkli. A když už, tak jsme věci zlepšili. Takže je těžké vidět nějaký důvod,“ řekl po závodě zklamaný Leclerc. „Samozřejmě se nejprve musí vše analyzovat, až potom budeme mít odpovědi. Ale už skutečně musíme zajistit, aby se selhání neopakovala. Už ani nevím, co k tomu mám říct. Jsem velmi, velmi zklamaný.

Těžko akceptovatelný výsledek,“ přidal se Carlos Sainz. „Záměrně jsme nedrželi tempo jezdců přede mnou a dali si za cíl co nejvíce natáhnout první stint. Bohužel se v devátém kole objevil problém s hydraulikou. I Charles odstoupil kvůli technickému problému, takže dnešek je těžkým dnem pro celý tým i pro naše fanoušky. Přišli jsme o body i o cenné kilometry.

Celkově ze závodu kvůli ztrátě výkonu odstoupil až čtyři vozy s motorem Ferrari, ale poruchy jezdců Scuderie nebyly stejné.

Analýzy jsou teprve před námi, ale vypadá to, že naše dva vozy měly rozdílné problémy,“ řekl Mattia Binotto. „U Carlose zkoumáme hydraulický systém a vypadá to, že problém bude tam. U Charlese je to jiné, evidentně se něco stalo s motorem.

Ferrari začalo balit už po 21. kole. Foto: Ferrari

Zdroj: Sky, Ferrari, úvodní foto: Ferrari