Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Red Bull nelze porazit, přiznává Leclerc

Red Bull nelze porazit, přiznává Leclerc

Sainz hází celý víkend za hlavu.

Navzdory víře, že Ferrari se naučilo lépe nastavovat svůj letošní SF-23, musel Charles Leclerc po víkendu v Baku uznat, že závodní tempo Red Bullu je někde docela jinde. Leclerc vyhrál kvalifikaci i rozstřel, vítězem sprintu však už byl Sergio Pérez. V neděli jej pak pomocí DRS opět předjel Pérez a Max Verstappen dokonce dvakrát, jelikož se za něj propadl kvůli safetycaru. A i přes safetycar, který po první čtvrtině závodu vrátil pole dohromady, byl Leclerc v cíli o 21 vteřin později než Pérez, přičemž Verstappen se mu vzdálil na 19 vteřin. Zpětně tak lze říci, že Ferrari od začátku nemělo šanci.

V závodě je Red Bull ve své vlastní lize,“ uznává Monačan. „Neexistuje způsob, jak zůstat před nimi 51 kol (až do cíle). Ne. Jejich závodní tempo je mnohem lepší než naše. Já si myslím, že něco objevili a my to nemáme. Na to se teď soustředili všichni v Maranellu. Musíme to odhalit.

Leclerc se alespoň dokázal ubránit Fernandu Alonsovi z Aston Martinu a obsadil pódiové třetí místo. Být v cíli závodu dříve než oba vozy Aston Martinu i Mercedesu je také úspěch. Na boj o mistrovský titul to ale nevypadá.

Carlos Sainz si s vozem za celý víkend nedokázal porozumět a jen doufá, že v Miami to bude jiné.

Těžký víkend. Za páté místo jsou celkem fajn body, ale musím přiznat, že jsem po celý víkend vozu nevěřil, chyběla mi jistota při brždění, a tedy i celková rychlost. Na středně tvrdých pneumatikách to v neděli ještě jak-tak šlo, ale na tvrdé směsi jsem vůz vůbec necítil. Už se těším na reset, na další víkend a na Miami,“ řekl Španěl.

Ferrari alespoň vymazalo část bodové ztráty na Aston a Mercedes. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari