Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Leclerc opět překvapen

Leclerc opět překvapen

Pole position nečekal.

Už si zvykáme, že Charles Leclerc je po každém zisku pole position překvapený a popisuje, jak mu kvalifikace vlastně téměř vůbec nevyšla podle představ.

Být na pole position je vždy skvělý pocit,“ řekl Monačan. „Ale tuhle pole jsem vlastně ani nečekal, protože to vypadalo, že Red Bull bude rychlejší. Po Q1 a Q2 jsem nebyl ochoten věřit, že můžeme být rychlejší než oni. V posledním kole do sebe ale všechno zapadlo. Bylo to dobré kolo, takže jsem opravdu velmi spokojený.

Neděle bude hlavně o pneumatikách.

Těším se na zítřek. Bude to napínavé, protože management pneumatik je zde velkou výzvou. V Barceloně i v Monaku jsme ho zvládli dobře, ačkoli je pravdou, že z Monaka těžko analyzovat nějaká data. Ale chci tím říct, že odkdy vůz dostal balík vylepšení, má lepší závodní tempo.

Carlos Sainz bude zítra startovat až ze čtvrtého místa. Po první sérii pokusů byl na prvním místě, ovšem v dalším kole už svůj čas nezlepšil, na rozdíl od týmového kolegy a jezdců Red Bullu.

Je to škoda. Pozitivní je, že jsme dnes vůz zásadně zlepšili a že jsem byl v boji o pole position, což od začátku roku nebylo pravidlem. Hlavně ne před Monakem,“ přiznal španělský závodník. „V závěru kvalifikace jsem chtěl jet zcela na limitu. Mohl jsem vybojovat první místo nebo pokazit kolo. Evidentně jsem pokazil kolo. Ale zítra bude možné všechno, tady na startovací pozici až tak nezáleží."

Šestá letošní pole position, ale zatím pouze dvě vítězství na kontě Charlese Leclerca. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, givemesport, úvodní foto: Ferrari