Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Povedl se Ferrari průlom?

Povedl se Ferrari průlom?

Leclerc vidí pozitivní změnu.

Charles Leclerc se domnívá, že Ferrari se už před měsícem v Austrálii podařilo dosáhnout průlomu v hledání optimálního nastavení vozu SF-23. Na zisku pole position se to podílelo jen v malé míře, ale o to optimističtější jsou teď vyhlídky na závod.

Jedna věc je jistá, pokroku jsme dosáhli již v Austrálii,“ řekl Monačan. „U mě se to samozřejmě nemohlo projevit (Leclerca ze závodu vyřadila havárie hned po startu), ale Carlos měl po celý závod z vozu lepší pocit. Ale o kolik lepší skutečně bude naše závodní rychlost, to se dozvíme až v neděli.

Na některých místech zůstávají otazníky, ale nepochybuji, že jsme se hnuli správným směrem, jen si nejsem jistý, zda to bude stačit (k závodění s Red Bullem). Dosáhli jsme pokroku na straně nastavení vozu a kvalifikace nejsou vůbec špatné už od začátku roku. V Austrálii jsme neodvedli skvělou práci, já jsem nezajel dobře, ale předtím jsme moc neztráceli a teď jsme ještě o kousek lepší.

Za vítězství v kvalifikaci se body neudělují, ale i takové vítězství je pro Ferrari vzpruhou poté, co Red Bull během tří víkendů vyhrával vše, co vyhrát šlo.

Myslím, že náš tým to potřeboval. Součástí naší práce, součástí práce každého týmu je odolávání tlaku zvenčí, ale pro nás je někdy obtížné podávat nejlepší výkony pod tak velkým tlakem. Výsledek je vzpruhou pro celý tým."

Ferrari je teď rychlejší, ale je rychlé jako Red Bull? Foto: Ferrrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari