Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes má body, Ferrari potenciál

Mercedes má body, Ferrari potenciál

Binotto nechystá další personální změny

Po zimních testech v Barceloně to vypadalo, že formule 1 se musí obávat dominance týmu Ferrari. Když se po prvních čtyřech závodech F1 chystá vrátit do Barcelony, čtyři vítězství jsou kořistí Mercedesu, stejně jako všechna druhá místa. Ferrari se do Evropy vrátilo se třemi umístěními na nejnižším pódiovém stupínku. Bodový rozdíl mezi oběma týmy činí 74 bodů a aby se Sebastian Vettel dostal do čela šampionátu, musí dohnat ztrátu 35 bodů. Naděje Ferrari se upírají k vozu, který by prý za správných okolností dokázal porážet Mercedes.

"Čtyři závody jsou za námi, ani jedno vítězství pro Ferrari, čtyři pro Mercedes. Není pochyb, že jsou ve velmi silné pozici," řekl Mattia Binotto, jenž před sezonou převzal místo šéfa týmu, aniž někomu postoupil křeslo technického ředitele.

"Jistě mají o trochu rychlejší vůz, ale řekl bych, že rozdíl není vůbec velký. Pohled na bodovou tabulku nereflektuje potenciál našeho vozu. V Ázerbájdžánu jsme měli na pole position a když máte na to dost dobrý vůz, máte ho i celkově rychlý. Jistě, v závodě jsme nebyli tak rychlí jako oni, ale v cíli jsme neztráceli 20 sekund. Sebastian byl hodně blízko. Když porovnáte rozdíly v časech, tak jsou sice viditelné, ale malé. Dá se to rychle dohnat," konstatoval Binotto.

Tým z Maranella v Ázerbájdžánu nasadil první soubor nových dílů a Vettel s upraveným vozem zničil měkké pneumatiky dříve, než je dostal na pracovní teplotu. Tyto dvě věci ale prý spolu nesouvisejí.

"Nemyslím si, že to mělo něco společného s novými díly nebo s celkovou rychlostí vozu. Práce s pneumatikami je náročná disciplína a v Baku je to s nimi vždy obtížné, protože dostávají málo energie," vysvětlil šéf Scuderie.

Letní horko by tedy mohlo vozu SF90 vyhovovat a Binotto prozatím neplánuje žádné zásadní změny v týmu: "Ne. Chceme odhalovat slabá místa a zlepšovat je. Musíme přistoupit k agresivnější vývojové strategii, ale to je normální. Morálka týmu je dobrá, všichni chceme výsledky a společně na nich pracujeme. Doufali jsme v lepší vstup do sezony, ale stále je před námi 17 závodů, pokračujeme v boji o titul."