Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault potřebuje restart

Renault potřebuje restart

Začátek sezony byl velkým zklamáním

Vyčlenění z řady týmů středu pole a alespoň mírné zmenšení propasti oddělující tuto stáj od tříčlenné špičky. Po mimoevropské části sezony je pro Renault realitou sedmé místo v Poháru konstruktérů s pouze dvěma bodovanými umístěními. Ne že by byla bodová ztráta na čtvrté místo nějak propastná, ale automobilka neobnovila tovární tým proto, aby bojoval s Haasem a Racing Pointem a ještě tyto bitvy často prohrával. Šéf stáje Cyril Abiteboul nemůže popřít zklamání.

"V Ázerbájdžánu to byl nepopiratelně špatný víkend. Od prvního tréninku jsme vůbec nenašli rychlost, přestože jsme se velmi snažili. Během závodu jsme se s Danielem (Ricciardem, jenž závod nedokončil) dostali na akceptovatelnou úroveň, ale s Nikem (Hülkenbergem, který dojel na zahanbujícím 14. místě) se to vůbec nepodařilo.

Celkově jsme po první části sezony zklamaní, ale pokud dostaneme všechny věci na správná místa, můžeme být slušně konkurenceschopní, jak jsme již příležitostně demonstrovali. Na začátek evropské části sezony jednoznačně musíme nahlížet jako na šanci pokusit se o restart,“ přiznal Abiteboul.

"Opravdu moc jsem se snažil, nejvíce jak jsem mohl, ale z vozu jsem nedokázal dostat maximum. Máme hodně otázek a potřebujeme najít odpovědi," dodal Hülkenberg.