Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ferrari uspíšilo vylepšení svého motoru

Ferrari uspíšilo vylepšení svého motoru

Ještě více koňských sil a nová maziva

Původně k tomu mělo dojít až v Kanadě, jenže situace velí spěchat. Ferrari přiváží vylepšenou verzi pohonné jednotky už do Barcelony. Cíl je jasný – pokusit se smazat náskok, který v této oblasti má úhlavní konkurent Mercedes.

Zatím prohráváme a je potřeba s tím něco udělat. Vývojová práce je v této sezoně klíčem k úspěchu,“ je přesvědčen šéf Scuderie Mattia Binotto.

Již v Baku přišlo Ferrari s upravenými aerodynamickými prvky, nyní došlo i na motor. A také na nová maziva, která týmu dodal Shell. „Pomůžou nám ještě více zvýšit výkon,“ doufá Binotto, byť právě v počtu koníků zřejmě nespočívá ten největší problém. „Všichni dělají veliké pokroky, ani my se nesmíme zdržovat. Proto jsme původní časový harmonogram hodili do koše.

Pomůže Vettelovi nový motor vyzrát na duo Mercedesu?

S tím je pochopitelně spjato jisté riziko. Doposud v Maranellu plánovali, že agregáty budou měnit jednoduše vždy po uplynutí třetiny seriálu. Tím by se vyčerpal povolený limit tří kusů a minimalizovalo nebezpečí, že bude třeba nasadit další a tak se vystavit penalizaci. Nyní bude minimálně jeden exemplář muset vydržet více, než bylo uvažováno.