Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo žádá o týmovou režii

Ricciardo žádá o týmovou režii

Se stratégy Renaultu vůbec není spokojený

Daniel Ricciardo odešel z Barcelony bez bodu a vinu částečně dává lidem, kteří jsou u Renaultu zodpovědní za strategii. Nelíbí se mu, že na o něco novějších pneumatikách se musel přes Nika Hülkenberga dostat vlastními silami.

"Myslím, že závod jsme ztratili při restartu (po stažení bezpečnostního vozidla). Byl jsem v boxech, takže jsem přišel o své místo, spadl za Nika. On byl na použitých (o 10 kol starších, pozn. red.) pneumatikách, zatímco já na nových," vysvětluje Australan.

"V prvním kole jsme měli opravdu dobrou šanci zaútočit na vozy před námi, jenže jsem dostal zprávu, že máme povoleno spolu bojovat. Nedokážu si představit, že by na těch pneumatikách mohl být schopen prodírat se kupředu stejně rychle jako já. Musíme to spolu nějak vyřešit, jeden vůz mohl dosáhnout mnohem lepší výsledek než druhý."

Ricciardo dostal tvrdé pneumatiky, s čímž také není spokojený.

"Bylo frustrující podívat se na výsledky a vidět Carlose (Sainze) na osmém místě. Dostali jsme ho těsně před boxy, na konci prvního stintu. Pak jsem dostal tvrdé a on střední pneumatiky a krátce po výjezdu z boxů předjel on mě. A podívejte se, kde skončil on a kde my… přitom rychlost byla stejná. Upřímně, nevyužili jsme potenciál vozu," je přesvědčen Ricciardo.