Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Dominance Ferrari bude nuda, obával se De la Rosa

Dominance Ferrari bude nuda, obával se De la Rosa

Vedle jako ta jedle

V Barceloně už je po velké ceně i po sezonním testu, což je krásná příležitost ohlédnout se zpět a rozšířit naši nepravidelnou rubriku Vedle jako ta jedle. Vrátíme se zpět k zimním testům a následujícím dnům, abychom vám ukázali, jakou alchymií je vypočítávání rychlosti jednotlivých vozů na základě časů dosažených na Katalánském okruhu v únoru a na začátku března. Hlavním tématem je Ferrari a protagonisty ti, kteří si byli jisti jeho vítěznou formou.

"Z toho, co jsem viděl, mohu říci, že momentálně má nejrychlejší vůz Ferrari. Až za ním je Red Bull a Mercedes, my před Mercedesem," mínil Helmut Marko, jehož evidentně ani nenapadlo, že Mercedes bude mít po pěti závodech pět double. Šéf motorsportu Red Bullu se dokonce vsadil s Danielem Ricciardem o 1000 eur, že jeden z vozů Red Bullu bude na startu VC Austrálie přinejhorším na třetím místě, pravděpodobně za vozy Ferrari.

Solidními zimními časy se nechal ošálit i sympaťák Alex Zanardi.

"Podle mě je nyní Ferrari týmem, který se budou ostatní snažit porazit," řekl Ital.

Skutečně vedle jak ta jedle byl zkušený závodník Pedro de la Rosa. Nemluvil o vítězstvích, ale rovnou o nudné dominanci Ferrari. Pohledem dosavadního vývoje šampionátu sice tu dominanci trefil správně, jenže jde o jinou stáj.

"Viděl jsem, jak rychlé je letošní Ferrari v první zatáčce. Hned po uvolnění brzd… prostě fenomenální. Neskutečná rychlost. A nejúžasnější na tom je, že toho dosáhli s tak malým předním křídlem. Ferrari a Alfa mají maličká přední křídla. Velice hbité. Jediné, co se mi na voze nezamlouvá, je matná barva. A obávám se pouze toho, že z toho bude dominance. Úplně stejná, jako předváděl Mercedes, pouze v jiné barvě," tvrdil De la Rosa.