Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérezovi před autem pobíhali maršálové

Pérezovi před autem pobíhali maršálové

Jen zázrakem to neskončilo tragicky

Možná, že nejeden fanoušek zatoužil ocitnout se na místě jednoho z mužů v oranžových i jinak zbarvených overalech, kteří lemují tratě velkých cen. Vždyť všechno vidí z té nejtěsnější blízkosti. Někdy ovšem právě to může být zdrojem velkého maléru.

K jednomu takovému se schylovalo i dnes v Monte Carlu. Poté, co Charles Leclerc zaneřádil dráhu zbytky své poničené pneumatiky, vyrukovali na ni maršálové, aby ji, v režimu safety caru, očistili.

Úklid tratě málem skončil tragicky

Sergio Pérez právě vyjížděl z boxů, když ho polil studený pot. Dva z komisařů totiž jako smyslu zbavení přebíhali těsně před ním trať. Mexičan okamžitě dupl na brzdu. Jeden z hazardérů stihl doběhnout ke svodidlům, druhý zůstal stát a racing point ho minul o pár centimetrů.

Proboha, co tam ti chlapi dělali? Málem jsem je trefil. Jsou v pořádku?“ ptal se zjevně vykolejený Pérez týmu. Naštěstí se brzy dočkal uklidňující odpovědi.

Byl to hodně blbý moment,“ sděloval již v klidnějším tónu v cíli. „Měl jsem veliké štěstí a oni ještě větší. Překvapuje mě, že se to přihodilo zrovna v Monaku, kde posti jinak tradičně patří k nejlepším. Každý by měl vždy především myslet na svoji bezpečnost.