Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton protrpěl trénink na boxové zdi

Hamilton protrpěl trénink na boxové zdi

V podstatě to byla jednoduchá chyba

I mistr tesař se občas utne. Lewis Hamilton pošramotil svůj mercedes během druhého tréninku na VC Kanady. Jeho velké části se pak účastnil už jen jako divák.

Průběh nehody vylíčil takto: „Absolvoval jsem vícero kol na středních pneumatikách a pokoušel se najít limit. Bohužel jsem trochu přestřelil. V podstatě jednoduchá chyba. V deváté zatáčce jsem ztratil zadek a dostal se do smyku. Doufal jsem, že netrefím zeď…

Bohužel právě k tomu došlo. „Stane se,“ pokrčil rameny Hamilton. „V těchto případech to musíš ze sebe co nejdříve setřást a znovu se posadit do sedla.“ 

Lewis Hamilton tentokrát čelil i méně příjemným otázkám

Obhájce titulu se vlastní silou dostal do boxů, kde nastalo sčítání škod. Byly větší, než se původně předpokládalo. Totálně to odnesly zadní závěsy kol, co proto dostala i podlaha. Tým se proto rozhodl vyměnit raději celou zadní partii vozu.

Kluci pracovali na opravě opravdu ze všech sil, ale bylo jasné, že to nemohou stihnout. Už dlouho se mně nestalo, abych trénink sledoval ze zdi. Ne, že by se mně to líbilo. Připadal jsem si jako žák, který povinně sedí u ředitele v kanceláři a nemůže zpátky ke kamarádům do třídy,“ poznamenal Hamilton.