Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Naštvaný Vettel si okamžitě zadělal na další průšvih

Naštvaný Vettel si okamžitě zadělal na další průšvih

Trest označil jako legrační

Sebastian Vettel byl po závodě bez sebe vzteky. Přišel o vítězství verdiktem sportovních komisařů, který lze označit přinejmenším jako sporný. Cítili to tak i diváci, který po dojezdu vyjádřili akusticky svůj názor.

Vozidlo číslo 5 opustilo v zatáčce číslo 3 dráhu a v zatáčce číslo 4 se na ní nebezpečným způsobem vrátilo. Vytlačilo tím z dráhy vozidlo číslo 44, které muselo provést vyhýbací manévr, aby zabránilo kolizi,“ praví se ve zdůvodnění ortelu, který stál Ferrari první vítězství v letošní sezoně.

Lidé nebučeli na Lewise, ale kvůli tomuto legračnímu rozhodnutí,“ prohlásil exmistr světa. „Lewis sám dobře viděl, co se stalo. Neměl jsem v úmyslu, postavit se mu do cesty. Měl jsem obrovské problémy, abych se vůbec na trati udržel. Jenom blbec by mohl uvěřit, že po průjezdu přes trávník budu schopen stoprocentně auto ovládat. Měl jsem štěstí, že jsem neskončil v bariéře. Tak co jsem měl ksakru dělat? Tohle není fér a nemohu to tak nechat. Jsem naštvaný. Mám plné právo být naštvaný.

 

Výborně rozjetý závod nedotáhl Vettel do vítěžného konce

 

Vettel neodstavil vůz v parc fermé a dostavil se do něj pěšky. Na místě pak popadl ceduli s číslicí jedna, stojící před Hamiltonovým mercedesem a postavil ji na stojánku, kde měl parkovat on. Bohužel tak opět porušil předpisy a celý případ se zřejmě dočká pokračování…

Hamilton se o celé záležitosti zjevně nechtěl příliš šířit: „Takhle jsem vyhrát nechtěl. Ale donutil jsem ho k chybě a on vyjel ven. Málem jsme se srazili.

Zřejmě první z dlouhé řady ohlasů patří Nigelu Mansellovi: „Je to k smíchu. Seb udělal to jediné správné, aby nenarazil do zdi. Na trávě prostě nemáš žádnou přilnavost. Navíc tam bylo minimum místa. Byl jen pasažér.