Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hülkenberga naštvala týmová režie

Hülkenberga naštvala týmová režie

Renault ty body už opravdu potřeboval

Kvůli souboji Lewise Hamiltona se Sebastianem Vettelem (a penalizaci druhého jmenovaného) zůstalo včera dění na méně bodovaných místech v pozadí. Mimo jiné mnozí z nás ani nezpozorovali těsný dojezd vozů Renaultu. Nico Hülkenberg obsadil pěkné sedmé místo, ale v cíli byl pouze 0,4 sekundy za týmovým kolegou, na kterého ale vůbec neútočil. Nebyla to shoda okolností, německý jezdec dostal pokyn neútočit na Daniela Ricciarda a dodržel ho, ačkoli se mu to vůbec nelíbilo. Šéf Renaultu Cyril Abiteboul se dušuje, že toto není běžný postup, ale 14 bodů připočtených ke čtrnácti získaným během prvních šesti závodů, to se prostě nemohlo riskovat.

"Daniel byl na o něco starších pneumatikách než Nico, i kvůli tomu, že na začátku závodu bojoval proti jezdcům v rychlejších vozech," vysvětlil po skončení VC Kanady Abiteboul. "Nico byl pravděpodobně dostatečně rychlý na to, aby Daniela předjel, ale tento výsledek jsme opravdu velmi potřebovali. Nebyl jsem rád, když jsem musel udělat takové rozhodnutí. Toto není náš styl, nechceme se k tomu uchylovat pravidelně. Ale potřebovali jsme dosáhnout toho, že tým bude zpět ve hře. Už při dalším víkendu se jezdci mohou vrátit ke své vlastní hře, jenže tento výsledek byl příliš důležitý. Potřebovali jsme se dostat do blízkosti čtvrtého místa, co nejblíže k McLarenu."

Tovární tým Renaultu se tak vyšvihl z posledních příček tabulky Poháru konstruktérů na páté místo, pouze dva body za zákaznický McLaren.