Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Steinerovi došla s Magnussenem trpělivost

Steinerovi došla s Magnussenem trpělivost

Nejapné řeči nic nevyřeší

Trochu ve stínu Vettelova incidentu zůstala další scéna, která rozhodně nezvýšila i tak nevalnou popularitu Kevina Magnussena mezi členy týmu Haas.

Jak známo, Dán v kvalifikaci parádně rozmlátil auto. Odsoudil tím mechaniky k celonoční šichtě, nad čímž vyjádřil politování. Jenže v závodě znovu dostál pověsti notorického kverulanta.

Běželo 55. kolo, když se ozval s touto hláškou: „To je ta nejhorší zkušenost, jakou jsem kdy v závodním autě zažil!“ Po startu z boxů trčel v té chvíli na beznadějném osmnáctém místě, takže jeho rozčarování lze pochopit. Závodní inženýr také hleděl situaci zklidnit. „Nikdo z toho není nadšený. Kluci dřeli přes noc, aby dali vůz do pořádku,“ připomněl jemně. „Já vím, já vím, ale přesto...,“ nedal si pokoj Magnussen. „Štve nás to všechny,“ kontroval muž v boxech Haasu. 

Pro Kevina Magnussena byl závod jedním velkým utrpením

V té chvíli došla trpělivost jeho nadřízenému Güntheru Steinerovi a rozhodl se neplodnou debatu rázně utnout. „To stačí!“, prohlásil rezolutně. Magnussen ještě dělal nechápavého, dočkal se ale ještě důraznějšího varování.

Pro nikoho z nás to není příjemná zkušenost. Ale už to stačilo. Všeho moc škodí,“ pronesl zvýšeným hlasem Steiner, známý svým přímočarým jednáním a vyjadřováním. Pak zavládlo v éteru ticho.

Magnussen mezitím vychladl a přistoupil k nápravě způsobených škod. „Hoši, je mně to líto. Vím, že jste stejně frustrováni jako já. Odvedli jste skvělou práci – jako vždy,“ kál se po dojezdu do cíle, do něhož dorazil na zahanbujícím sedmnáctém místě, dokonce za Russellem.